top of page
Search

Zdaj je čas, da očistimo jetra

Updated: Mar 12

Pomlad je čas, ko se lotimo temeljitega čiščenja našega stanovanja. Tako kot očistimo stanovanje, je priporočljivo, da očistimo tudi svoje telo, predvsem jetra.


Nasvete, kako jetra okrepimo, sem že podelila. Lahko si jih pogledaš na tej povezavi: Prihod pomladi in krepitev energije jeter


Tako je zdaj, ko so naša jetra že krepka in močna, čas, da jih očistimo in razstrupimo. 💦


Glavna funkcija jeter v našem telesu je čiščenje in razstrupljanje krvi ter razpošiljanje očiščene krvi po celem našem telesu. Zato je stanje jeter tako zelo pomembno, saj je od zdravja in čistosti jeter odvisna kvaliteta naše krvi, od nje pa raven energije, ki jo imamo, moč našega imunskega sistema in pa seveda naše celostno zdravje.


Priporočam, da jetra najprej nežno očistimo na energijski in čustveni ravni, nato pa lahko jetra očistimo in razstrupimo tudi na fizični ravni.


Tokrat ti predstavljam 3 enostavne načine, kako jetra osvobodiš neprijetnih in lahko tudi škodljivih čustev, zastale toksične energije in kako spodbudiš razstrupljanje z masažo pomembne akupresurne točke in z enostavno dihalno tehniko:


1. Zdravilni zvok za jetra.


Z zdravilnimi zvoki prečistimo naše organe, saj jih očistimo prekomernih škodljivih čustev, ki so se v njih nakopičila. V naših organih zastajajo neprijetna čustva, ki na dolgi rok škodujejo organom in tudi našemu celemu telesu. Ko rečemo, da nam gre nekdo na jetra – se nanj jezimo. Tako lahko razumemo, da svojo jezo hranimo v jetrih. Bolj kot smo jezni, bolj obremenjujemo svoja jetra. Zdravilni zvoki pa preobražajo neprijetna čustva, sproščajo telo, razstrupljajo in čistijo notranje organe ter izboljšujejo imunski sistem.


Zdravilni zvok za jetra je zvok šššššš, ki ga nežno in skoraj neslišno izpihamo z dvigom rok navzgor in pogledom proti našim dlanem. Oči so odprte. Z zvokom izpihamo tudi vsa neprijetna čustva, zastala v jetrih. Nato dlani položimo na področje jeter, jih z vdihom napolnimo z zeleno barvo in vrlinami jeter – to so prijaznost, dobrota in dobrohotnost. Podarimo jim notranji nasmeh. Ponovimo vsaj 3x. Taoistični rek pravi, da če si na nekoga jezen in narediš jetrni zvok 36-krat, in si še vedno jezen, si ta oseba resnično zasluži klofuto!


2. Aktivacija akupresurne točke za razstrupljanje jeter. To je točka Jetra 3 jetrnega meridijana. Nahaja se na nartu, v liniji med palcem in kazalcem, 3 palce proti gležnju, kjer se konča razmak med stopalnicama palca in kazalca. Točko pritisnemo (ko zaboli, vemo, da smo jo našli) ali zmasiramo s krožnimi gibi na obeh stopalih. Aktivacija te točke spodbuja delovanje jeter in prebavo.

3. Očiščevalni dih. Zjutraj lahko telo prebudimo in prečistimo z očiščevalni dihom, ki aktivira naš simpatični živčni sistem Tako nas prebudi, hkrati pa spodbuja proces razstrupljanja in čiščenja telesa. Odpremo okno in ob svežem zraku ponavljamo zaporedje: 3x vdih, 1x dolg izdih skozi usta. Lahko se zgodi, da začutimo kovinski okus ali čutimo ščemenje jezika, podplatov, dlani, rahlo vrtoglavico. To pomeni, da se je telo začelo razstrupljati.


Poleg energijskega in čustvenega čiščenja priporočam še čiščenje in razstrupljanje jeter na fizični ravni – na primer z aloe vero, pegastim badljem, zelenimi algami ali glino – seveda po predpisanih navodilih in v primeru zdravstvenih težav tudi po posvetovanju z osebnim zdravnikom.


Sama sem pred 2 leti naredila temeljito čiščenje na vseh ravneh, pri čemer je bil detox z aloe vera izdelki bil prvi korak k moji celostni preobrazbi in mi je resnično spremenil življenje.


Če te zanima moja zgodba, te vabim k ogledu spletnega predavanja: Moja zgodba o detoxu z Aloe vera izdelki.V predavanju sem predstavila, kako sem se odločila za spremembo v življenju in jo podkrepila s telesnim, čustvenim in energijskim detoxom.


Predstavila sem tudi izdelek Aloe vera Forever Living products, s katerim sem uspešno preoblikovala svojo postavo, prišla do želene teže in hkrati na varen način prečistila svoja jetra in cel organizem. Pridobila sem več energije, svež zanos, jasno sem videla cilje in tudi pot do njih se je skristalizirala.


Vaš velik interes za detox telesa in jeter z aloe vero me je spodbudil, da sem organizirala 9-dnevni Detox izziv z Aloe vero, ki smo ga skupaj začeli na odličen datum, ko nas narava podpre pri razstrupljanju in čiščenju.


Glede na velik odziv in navdušenje nad programom, sem se odločila, da izziv ponovim - ponovno vam bom predala odličen datum za začetek detoxa, vas vodila skozi postopek in vam bom v oporo vseh 9 dni detoxa in tudi po njem.


Kako detox z aloe vero deluje in kaj ti prinese, si preberi na povezavi do dogodka: 9-dnevni Detox izziv z Aloe veroZa več informacij piši na drustvopotsrca@gmail.com ali pokliči 041 821 401.Hvala, ker si prebral/a članek do konca in upam, da ti je koristil!Če želiš še več informacij, kako krepiti zdravje in svojo energijo spomladi, ko so najbolj aktiven notranji organ JETRA, vabljen/a, da se mi pridružiš na spletnemu predavanju:
V leseno družino poleg jeter spadajo tudi oči - vabim te, da si prebereš tudi moj blog zapis o tem, kako okrepiti vid:Želim ti, da ta pomlad v tvoje telo in življenje prinese čisto, svežo in zdravilno energijo!Z ljubeznijo,

💛 mag. Mojca Tavčar

Dao vaditeljica in učiteljica Hatha joge


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page