top of page

Regenerativna Aroma joga z eteričnimi olji

ČAS ZATE, DA SE SPROSTIŠ IN UMIRIŠ 

 

Regenerativna Aroma joga z eteričnimi olji te bo sprostila, globoko umirila in napolnila z novo energijo.

Na delavnici boš z enostavnimi položaji in nežnim dihom popolnoma sprostila in obnovila telo, um in duha.

 

Telo bomo podprli z joga blazinami, odejami, kockami in trakovi, vsi pripomočki ti bodo na voljo v studiu. To ti b

omogočilo, da boš odložila vso težo, ves stres in skrbi.

 

Sproščujoč vonj eteričnih olj te bo še globlje popeljal v umiritev in proces obnove na vseh ravneh.

 

Po delavnici se boš počutila notranje umirjeno, globoko sproščeno in prenovljeno. Vadba bo doprinesla tudi k

povečanemu pretoku energije, zato boš imela več energije v vsakodnevnem življenju.

 

Poskrbela bom, da boš vsak položaj lahkotno izvedla, da ti bo v njem udobno in boš občutila popoln mir.

 

Delavnica je primerna zate, ki joge še ne poznaš, zate, ki si začetnica in tudi zate, ki si že izkušena jogistka.

Dobrodošla na globinsko sprostitev in umiritev svojega telesa in uma. 

Aroma joga 3.jpg

 

INDIVIDUALNA VADBA REGENERATIVNE JOGE Z ETERIČNIMI OLJI

Na individualni uri regenerativne joge z eteričnimi olji se posvetim samo tebi in vadbo prilagodim tvojim potrebam in potrebam tvojega telesa ter seveda v terminu, ki ustreza tvojemu urniku.

 

Za rezervacijo termina mi piši na: drustvopotsrca@gmail.com ali pokliči na 041 821 401. 

Kaj je regenerativna joga z eteričnimi olji? 

Regenerativna joga je odlična priložnost, da se odklopiš od hitrega vsakdanjika in umiriš svoje misli, telo in duha.

 

Namen regenerativne joge je globinska sprostitev in obnova telesa, uma in duha.

 

Uporablja se pripomočke (kocke, trakove, odeje, bolsterje), ki popolnoma podprejo tvoje telo in se tako lahko zares sprostiš, saj ne rabiš nobene mišične aktivnosti, z usmerjenim dihanjem pa lahko popolnoma odložiš svoje misli.

Z uporabo arome eteričnih olj med vadbo se učinki regenerativne joge še poglobijo. 

 

V statičnem položaju se boš intenzivno razgibala in hkrati globoko sprostila vse napetosti. Vsak položaj boš poglabljala vsaj 5 minut, v njem pa pozornost usmerjala navznoter. Tako boš postajala vedno bolj prisotna v sedanjem trenutku, tukaj in sedaj, in vzpostavljala boš globlji stik s samo seboj.

 

Sprostila boš telo in um, ki bosta postala mehkejša in prožnejša, in s tem boš ustvarila prostor za ponoven vstop v stik s tvojimi notranjimi kvalitetami sočutja ter razumevanja sebe in drugih. Tako bo v tvoje življenje prišlo več sproščenosti, umirjenosti ter občutenja sreče in zadovoljstva

 

Regenerativna joga spodbuja uravnavano delovanje simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema, kar ugodno vpliva na uravnovešeno delovanje vseh notranjih organov in celega organizma. 

 

Glavni učinki regenerativne vadbe so: 

- povečana fleksibilnost

- globoka sprostitev telesa, uma in duha

- umiritev uma

- povečana sposobnost za samozdravljenje 

- uravnovešanje živčnega sistema

- okrepitev imunskega sistema

- uravnovešanje čustev

- izboljšanje psihofizičnega počutja in čustvenih stanj 

- razvijanje kvalitet sočutja in razumevanja sebe in drugih. 

Regenerativno jogo sem obogatila z aromami eteričnih olj, katerih učinki so hitri in močni. Skozi dihalne poti namreč hitro prodrejo do naših možganskih centrov, ki takoj začnejo proizvajati hormone, ti pa vplivajo na naše počutje. Raziskave kažejo, da so sledi eteričnih olj po vdihovanju ali nanosu na kožo v našem krvnem obtoku prisotni že po nekaj minutah. Prav tako dokazano eterična olja vplivajo na naše dobro počutje in sprostitev, in sicer zaradi hormonov, ki jih ob njihovem vplivu naš organizem prične nemudoma sproščati. 

 

Najpomembnejši učinki eteričnih olj so: 
- večja jasnost uma
- lajšanje stresa in tesnobnosti
- spodbujanje počitka
- pomirjanje mišic in sklepov
- podpora imunskemu sistemu.

Sproščujoč vonj eteričnih olj te bo na delavnici regenerativne joge tako še hitreje in globlje popeljal v umiritev in proces obnove na vseh ravneh. 

 

Predznanje joge ni potrebno, saj položaje in uporabo pripomočkov prilagajamo vsakemu posamezniku in njegovemu telesu. Vsi pripomočki so v studiu, zato s seboj ne potrebuješ ničesar. 

Delavnica je primerna zate, ki joge še ne poznaš, zate, ki si z jogo šele začela in tudi zate, ki si že izkušena jogistka. 

Izkušnja udeleženke delavnice Regenerativne joge z eteričnimi olji: 

 

"Moja izkušnja je bila zelo lepa. Tako kot si obljubila, sem se globoko sprostila, vame se je naselila blagodejna spokojnost telesa in uma, ki me je držala še cel vikend. Zelo všeč mi je bilo, kako si opisala, da si pri izdihu namenimo dodatni čas, da se misli umirijo in odložijo. Sama to počnem ampak nisem nikoli znala tako lepo opisat. Sami položaji pa krasno podprti, res sem začutila zakaj se tej jogi reče regenerativna joga- mislim, da zelo dobro opiše stanje, ki ga vzpostavlja. Menim, da je odlična kot redna vadba za ljudi, ki so izčrpani in res potrebujejo odklop, pa kot občasna za vse ostale ;-)
Hvala ti Mojca za lepo in koristno izkušnjo!" (Manja)

Zaradi omejenega števila mest so za udeležbo na delavnici prijave obvezne. 

Aroma joga 2.jpg

Zakaj sem vadbi regenerativne joge dodala eterična olja? 

Vonj eteričnih olj je dobrodošel za vsakogar, ki si želi na naraven način okrepiti zdravje in pozitivno vplivati na svoje dobro počutje. Vadba joge v prostoru, polnem esenc eteričnih olj, nam omogoči, da postanemo še bolj pozorni, sprejemajoči, povezani, prizemljeni, privzdignjeni in prisotni, saj eterična olja, tako kot jogo, že tisočletja uporabljamo za zdravljenje in uravnovešanje povezave med umom in telesom. 

Učinki eteričnih olj so hitri in močni, saj skozi dihalne poti hitro prodrejo do naših možganskih centrov, ki takoj začnejo proizvajati hormone, ti pa vplivajo na naše počutje. Raziskave kažejo, da so sledi eteričnih olj po vdihovanju ali nanosu na kožo v našem krvnem obtoku prisotni že po nekaj minutah. Prav tako dokazano eterična olja vplivajo na naše dobro počutje in sprostitev, in sicer zaradi hormonov, ki jih ob njihovem vplivu naš organizem prične nemudoma sproščati. Glede na to, da je vonj najhitrejša in najlažja pot do limbičnega sistema možganov, od koder nadziramo in procesiramo spomine, instinkte in vitalne funkcije, je uporaba terapevtskih eteričnih olj ob vadbi joge povsem smiselna. 

Eterična olja lahko uporabljamo v razpršilcih, lahko jih inhaliramo ali jih nanašamo topično za takojšnje rezultate. Najpomembnejši učinki eteričnih olj in vadbe aroma joge so: 
- večja jasnost uma
- lajšanje stresa in tesnobnosti
- spodbujanje počitka
- pomirjanje mišic in sklepov
- podpora imunskemu sistemu. 

Sproščujoč vonj eteričnih olj te bo na delavnici regenerativne joge tako še globlje popeljal v umiritev in proces obnove na vseh ravneh. 

bottom of page