top of page
Search

Sveta Enost

Sveta Ženskost.


Morda si že slišal/a za Sveto Ženskost? V duhovnih krogih se velikokrat omenja in vedno več prostora se ji posveča, se jo obuja in prebuja. Leta smo preživeli v moški energiji, sedaj pa naj bi vodilno pobudo prevzela prav ženska energija. Veliko je ženskih krogov, ženskih večerov, prebujajo se starodavna znanja, modrosti in prakse žensk.Sveta Moškost.


Si že slišal/a morda za Sveto Moškost? Verjetno malo manjkrat. Pa vendar se prebuja tudi ta pomemben vidik svetosti življenja. Moški se povezujejo v moške kroge, gradijo skupnosti, odpirajo prostor Sveti Moškosti.Svet dualnosti


Veliko se govori o pravi ženskosti in pravi moškosti – v sodobnem svetu se je oboje porazgubilo, izgubilo svoj osnovni pomen. Sprašujemo se, kako navzven kazati svojo pravo ženskost/moškost? Ob tem je velikokrat navodilo ženskam, naj oblečejo krilo, da bodo začutile in prebudile svojo ženskost. Pa je res ženskost v krilu – v oblačilu? Ne, draga moja, ženskost je v bokih, v maternici ❤️ tam jo boš našla, in ko jo boš prebudila, je prav vseeno, kako in ali sploh si oblečena, ali imaš nalakirane nohte, ali nosiš petke. Kako mora ženska izgledati, kako naučeno nežno mora delovati, vse to so le naučeni in varljivi koncepti ženskosti.


Moški so se v preteklosti bali (morda se še vedno?), da če bodo pomivali posodo in opravljali gospodinjska ('ženska') dela, če bodo pokazali svojo nežno plat, da bodo postali copate in izgubili svojo moškost. Pa so jo sploh imeli, da bi jo lahko izgubili? Kakšna je resnična moškost? Je to agresija, jeza, nestrpnost, svojeglavost? To je starikava Jang oziroma stara moška energija – in ne kaže pravega obraza Svete Moškosti. Česar v osnovi nimaš, se najbolj bojiš, da boš izgubil/a. In česar ni od znotraj, želiš toliko bolj kazati navzven. A če ne prihaja od znotraj, je lahko le priučeno in zato neresnično.Morda si že začutil/a razliko, ko pišem o moškosti in omenjam Sveto Moškost? Pišem o ženskosti in omenjam Sveto Ženskost?


Sveta Ženskost in Sveta Moškost smo Boginje in Bogovi, tu na Zemlji. Ko odstrnemo vse, kar nismo. Ostane le Božansko, Svetloba, Ljubezen. Iz tega prostora lahko sije Sveta Ženskost in Sveta Moškost.


Vsi imamo oboje, tudi to je res (o tem kdaj drugič), a danes bi rada posegla še dlje, preko tega.


Veliko se govori torej o dveh polih – o ženskosti in moškosti ter vsem, kar sledi iz tega – o pravi ženkosti in pravi moškosti, spoštovanju žensk, nenasilju, sprejemanju drugačnosti, pravicah teh in onih (žensk, istospolno usmerjenih, živali, zadnje čase tudi ljudi na splošno …). Prepoznavanje, ozaveščanje, pripoznavanje teh vsebin naše družbe je vsekakor del poti.


Kaj pa, če gremo še dlje, preko tega?


In se potopimo v spoštovanje Vsega?


Začnemo spoštovati človeka - vse ljudi, živali, rastline, Zemljo!


In vstopimo v Sveto Enost.Sveta Enost.


Od dualnosti – moški/ženska, prav/narobe, dobro/slabo – preidemo k Enosti. Vseeno je, kaj je, kdo je, kako je, zakaj je. Ni pomembno, kdo je prvi, kdo vodi – da prehajamo v žensko energijo, je ponovno le iluzija, ki nas vodi v dualnost. Vidim človeka. In ga ljubim. Ker je človek. Čas je, da se osredotočimo na bistveno.


In preidemo od tega, kaj jaz potrebujem, kaj drugi meni lahko da, kaj jaz lahko dobim – od drugega, od odnosa, od živali, rastline… k temu – kaj jaz lahko dam. Obrnemo fokus – na: Kaj jaz lahko dam drugim, svetu. Kako lahko jaz prispevam.


Jaz sem del te božanske Svete Enosti in skozi mene seva ljubezen. Sem transformator na Zemlji za ljubezen, svetlobo, luč, svetost. Vsak od nas. In vsak od nas drugače prinaša luč na ta svet. A vsi svetimo. Ne pozabimo. Spomnimo se, kdo v resnici smo in svetimo. Spoštujmo in Ljubimo.


Preden te morda zmoti to, da le ni vse ljubezen, lepo, pikčasto in srčkasto – da obstaja tudi tema in zlo. Seveda obstaja. Brez teme ni svetlobe. Brez noči ni dneva. A imamo svobodno odločitev, kam bomo usmerjali svojo pozornost. S popolnim zavedanjem vsega, kar je, kakor je, lahko svojo pozornost usmerjamo točno tja, kamor želimo. In tisto se krepi. Ne le v našem življenju (kot pojasnjuje Zakon privlačnosti), ampak tudi v svetu. Vsak od nas prispeva v kolektivno in jača se, kamor večina daje pozornost. Vsak od nas šteje. In te vprašam – kako se ti odločaš?


Ko sem bila najstnica in sem začela ločevati smeti (cca. 25 let nazaj), so me čudno gledali. Oče mi je rekel, zakaj to delam, da saj pa jaz ne bom spremenila sveta. Že takrat sem mu rekla – kdo pa ga bo? Svet lahko spremenim le Jaz. Vsak pri sebi začne in spreminja svet. Vsak, ki reče, da boš svet spremenil Ti, kaže s prstom drugam. In če vsak kaže na drugega, naj bi vedno svet spreminjal drugi. Nikoli Jaz. Odgovornost se porazgubi. Ko pa vsak kaže s prstom nase in vsak Jaz spreminja svet, pa je kar naenkrat veliko akterjev, ki aktivno spreminjamo svet. Brez sodb, brez presojanj, brez ocenjevanj. Kaj je prav, narobe, dobro, slabo. Se spomnimo – Sveta Enost? Svet brez dualnosti? Le s spoštovanjem vsega živega in neživega. Spoštovanje Vsega. Vstopamo v Sveto Enost.


Hvala, ker si ❤️


Z ljubeznijo,

💛

Mojca


Celostna podpora za osebni razvoj v Društvu Pot srca
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page