Search

Oči so ogledalo jeter – vaje za krepitev vida

Updated: Apr 14

Pomlad je čas organa jeter, ki jim vlada element lesa. V družino lesa poleg jeter spadajo tudi žolčnik in naše živčevje, na obrazu pa se element lesa kaže v spodnji čeljusti in v očeh.


Spomladi je zato priporočljivo, da pozornost namenimo tudi zdravju oči in krepitvi vida.Pogosto rečemo, da nam gre nekdo na jetra, nas dela živčne ali da ga ne moremo videti. S tem želimo povedati, da čutimo jezo. Jeza je čustvo, ki ga nosimo v jetrih in spada v leseno družino. Kadar smo jezni, tudi stiskamo zobe in obremenjujemo čeljustni sklep. Jeza je povezana z nepotrpežljivostjo, razdražljivostjo, nervozo, nestrpnostjo in tudi agresijo. Vsa ta čustva jeter vplivajo na zdravje naših jeter, žolčnika, živčnega sistema in pa tudi oči. Ob hudi jezi rečemo tudi, da se osebi zamegli pogled. Dolgotrajno občutenje jeze tako negativno vpliva tudi na zdravje oči.Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


PrijavaNeuravnovešena jetrna energija se lahko kaže tako v čutenju jeze, razdražljivosti, nervoze, kot v težavah z živci ali z očmi oziroma vidom. Velja tudi obratno - težave z živci, očmi ali vidom lahko kažejo na težave v delovanju jeter.


Pogosto se zgodi, da se začnemo vrteti v začaranem krogu – naša jetrna energija je neuravnovešena in zato občutimo več jeze, smo bolj razdražljivi in nestrpni, kar spet šibi jetrno energijo in jo spravlja iz ravnovesja. To tudi slabo vpliva na zdravje naših oči in slabi naš vid. To lahko pomeni tudi, da naš pogled na svet postane bolj zaprt, zamegljen, da ne vidimo več jasne slike – to nas ponovno vodi v občutenje razdraženosti, nervoze in jeze. In naša jetra so vedno bolj šibka. Ta začarani krog lahko prekinemo, če se za to zavestno odločimo.


Karkoli bomo naredili, na kateremkoli koncu tega začaranega kroga bomo zagrabili in naredili spremembo, bo imelo pozitiven vpliv na celoten krog. Sprožil se bo pozitivni začarani krog, kot rada rečem, kadar spiralo obrnemo v pozitivno smer.


KAJ LAHKO STORIMO?


Za začetek lahko pomasiramo čeljustni sklep in ga sprostimo. Ko začnemo zehati, to pomeni, da se je naš živčni sistem začel sproščati in da smo na pravi poti obračanja spirale v pozitivno smer.Lahko umirjamo jetrna čustva z meditacijo, vadbo joge ali sprehodom po zelenem gozdu. Nadomestimo neprijetna in škodljiva čustva z vrlinami prijaznosti, dobrote, dobrohotnosti, potrpežljivosti.


Priporočljivo je tudi, da pomirimo svoje oči in okrepimo vid.Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


PrijavaDanes z vami delim VAJE ZA KREPITEV VIDA:


1. Segrejemo dlani z drgnjenjem dlani ob dlan. Tople dlani položimo na oči in dovolimo, da toplota iz točke na sredini dlani prijetno segreje naše oči in jih nahrani.


2. Kazalec desne roke položimo na konico nosu. Pogledamo v konico iztegnjenega prsta. Nepremično gledamo v konico prsta. Z vdihom kazalec počasi odmikamo cca. 20 cm stran. Z izdihom prst ponovno približamo konici nosu.3. Z vdihom kazalec ponovno počasi odmikamo cca. 20 cm stran. Prst nato ves čas izvajanja vaj držimo na tej razdalji. Dihamo v svojem ritmu. Glava med izvajanjem vaj miruje, premikamo le oči.


4. Pogledamo skrajno levo in skrajno desno. Ponovimo 3x.


5. Pogledamo skrajno gor in skrajno dol. Ponovimo 3x.Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


Prijava6. Pogledamo skrajno diagonalno levo zgoraj in skrajno diagonalno desno spodaj. Ponovimo 3x.


7. Pogledamo skrajno diagonalno desno zgoraj in skrajno diagonalno levo spodaj. Ponovimo 3x.


8. Počasi zaokrožimo s pogledom v smeri urinega kazalca. Ponovimo 3x.


8. Počasi zaokrožimo s pogledom v nasprotni smeri urinega kazalca. Ponovimo 3x.


10. Nato pogled ponovno usmerimo v konico prsta in močno gledamo v konico prsta nekaj dihov. Z izdihom prst ponovno približamo konici nosu. Zapremo oči.11. Segrejemo dlani z drgnjenjem dlani ob dlan. Tople dlani položimo na oči in pogledamo v temo. To bo močno sprostilo in pomirilo naše oči.Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


PrijavaHvala, ker si prebral/a članek do konca in upam, da ti je koristil!


Vabim te tudi, da si prebereš še moj blog zapis o tehnikah za krepitev jetrne energije - klikni na povezavo:


Prihod pomladi in krepitev energije jeterČe si želiš še več vaj za krepitev vida in jasnega pogleda, se pridruži Šoli Belih tigric - v aprilu med drugimi tehnikami za kreacijo življenja krepimo tudi svoj vid in ostrimo pogled!


PRIDRUŽI SE ZDAJ!


PREBERI SI VEČ


Želim ti jasen in oster vid, ki naj ti prinese prijazen pogled na življenje!


Z ljubeznijo,


Mag. Mojca Tavčar

Dao vaditeljica in učiteljica Hatha jogePrijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


PrijavaRecent Posts

See All
Društvo Pot Srca, Telefon: 041 821 401, E-pošta: drustvopotsrca@gmail.com
Davčna številka: 71172092, TRR: SI56 6100 0000 8116 919

© 2017, last update 9.2.2021 by Društvo Pot Srca

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now