Društvo Pot Srca, Telefon: 041 821 401, E-pošta: drustvopotsrca@gmail.com
Davčna številka: 71172092, TRR: SI56 6100 0000 8116 919 (DELAVSKA HRANILNICA d.d., Ljubljana)  

© 2017, last update 31.8.2017 by Društvo Pot Srca

O meni - mag. Mojca Tavčar
 
Z vami na vadbah in terapijah bom Mojca Tavčar, diplomirana sociologinja in magistrica psihologije, ljubiteljica narave in življenja samega, ki svoje navdušenje nad gibanjem in plesom ter znanja joge, qi gonga, kitajske metafizike, biodanze in trebušnih plesov z veseljem delim z drugimi.
Moje življenje izpolnjujejo joga, kitajska metafizika, biodanza in ples ter me vodijo na moji poti osebne rasti. Ugotovila sem namreč, da različne vadbe pomembno vplivajo tako na fizični kot na psihični del moje biti ter mi tako vsaka zase predstavlja nepogrešljiv del mojega življenja in dela moje srce vsak dan bolj radostno. 
Pot me je že pred mnogimi leti ponesla v predajanje pridobljenih veščin naprej, v letu 2017 sem opravila tečaj za učiteljico joge (RYT 250) ter vaditeljico biodanze po sistemu Rolanda Tora. Iz biodanze sem opravila tudi specializaciji biodanza za otroke in mladostnike ter biodanza in štirje elementi.
Istega leta sem nadaljevala izobraževanje s področja regenerativne joge, ki sem ji dodala še posebnost – vonj eteričnih olj, s čimer se učinki regenerativne joge še poglobijo. Pričela sem izvajati vadbe Aroma joge in Regenerativne aroma joge. 
Svoja znanja ves čas nadgrajujem in dopolnjujem, pri svojem delu poudarjam predvsem prisotnost v trenutku – biti tukaj in zdaj, občutenje sebe in svojega telesa ter enost uma, duha in telesa. Pri vadbi joge se osredotočam na dih, njegovo povezavo z gibanjem in pravilnim izvajanjem položajev. Verjamem namreč, da na tak način učinki joge sežejo tudi v vsakodnevno življenje, ko začnemo spreminjati svoje navade, vzorce in prepričanja ter zaživimo bolj polno in srečno življenje, srce pa napolni radost.
Z magistrsko nalogo v okviru študija klinične psihologije sem raziskovala učinke in delovanje plesa kot terapevtske metode. Kvalitativna študija o učinkovanju in delovanju biodanze, ki sem jo izvedla, pomeni v slovenskem in mednarodnem prostoru bogat doprinos k raziskovanju gibalno plesnih tehnik. Svojo akademsko pot nadaljujem v sodelovanju s Pedagoško fakulteto (Pomoč z umetnostjo).
Opravljen imam izpit za učiteljico joge (RYT 250), vaditeljico biodanze po sistemu Rolanda Tora, specializacijo biodanza za otroke in mladostnike, specializacijo biodanza in štirje elementi, strokovni izpit za Strokovnega delavca I: Vaditelj športne rekreacije odraslih, Reiki I in tečaj klasične masaže.  
Leta 2018 sem postala tudi praktik Access Bars® metode ter Energoterapevt.
Vse dejavnosti opravljam s poslanstvom, da tistim, ki si v življenju želite pozitivne spremembe, pokažem pot, na kakšen način se lahko opolnomočite, začutite sebe in življenje ter polno in srčno zaživite.
Sama pa svoje srce in dušo rada napolnim še s plesom, bodisi doma v dnevni sobi bodisi na plesišču ob ritmih salse, kizombe, bachate ali swinga, kdaj pa kdaj tudi tanga ali preprosto polke ali valčka.
Več....
Joga in ples me že od malih nog veselita, vse od začetka študijskih let, to je od leta 2000, pa intenzivneje obiskujem tečaje joge, in sicer v času študija v okviru fakultete, kasneje društva Joga v vsakdanjem življenju, intenzivnih tedenskih tečajev joge v Indiji in na Hrvaškem, obiskovala sem tudi tečaje joge pri indijskem učitelju Ujwalu Bhole (društvo Salam Ghazeea in društvo Interes), intenzivne tedenske in vikend tečaje pri učitelju joge Franzu Andriniju ter magični plesalki in jogistki Manci Pavli, obiskala sem Joga konferenco Ljubljana itd. Z letom 2017 sem opravila učiteljski tečaj joge pri Blažu Bertonclju - Parinama šola joge 250 ur (RYT 250) in izpit za vaditeljico biodanze. Naredila sem tudi specializacijo biodanza za otroke in mladostnike ter specializacijo biodanza in štirje elementi. V letih 2017 in 2018 sem se izobraževala tudi na področju regenerativne joge, pri čemer sem tej globoko sproščujoči vadbi za še bolj poglobljene in trajne učinke na svojih vadbah dodala še arome eteričnih olj. 
Od leta 2001 sem se intenzivno učila orientalskih plesov (klasičnega plesa in folklor) ter indijskega plesa. Orientalske plese že od leta 2006 tudi poučujem, način mojega poučevanja pa temelji na pravilnem izvajanju gibov in predvsem zavedanju in čutenju svojega telesa. Tečaj orientalskih plesov začenjamo z ogrevanjem, ki temelji na jogijskih in drugih ogrevalnih vajah. Opravila sem številne tečaje, med drugimi tudi izobraževanje za plesalko orientalskih plesov in za učiteljico orientalskih plesov.
Leta 2011 sem na prošnjo mojih tečajnic orientalskih plesov v Trzinu začela poučevati tudi jogo. Presrečna sem, ko vidim napredek tečajnic tekom njihove vadbe – kako se jim sprošča in odpira telo, kako lahko napredujemo z vedno zahtevnejšimi vajami in tudi same poročajo, da so nadvse zadovoljne z rezultati, ki jih dosegajo. Ne samo da se jim sproščajo mišične napetosti, ampak se odpravljajo tudi bolečine v telesu, predvsem zaradi popravljene telesne drže in okrepitve trebušnih in hrbtnih mišic. Poleg tega z redno vadbo joge lažje obvladujejo stres v vsakdanjem življenju.
Poleg hatha joge se ukvarjam tudi s kitajsko metafiziko, in v okviru tega s qi gongom, dao yin kitajsko jogo ter dao gongom. Redno se udeležujem tečajev in vikend seminarjev društva Žad že vse od leta 2010 (Cikli narave;  Notranji organi – naša resnična moč in vrlina;  Prebuditev in negovanje ženske seksualne moči; Cvetoča spolnost - cvetoče življenje; Mian Xian - starodavna kitajska umetnost Branja iz obraza; Starodavne rešitve za srečno, zdravo in bogato življenje; Vikend osvežitve s qi gongom; Tečaj na temo meridianov; Bazi&Feng shui; Spomladanski vikend cvetočih žensk; 101 dan samoobnove; Dao gong vadba; Adijo virusi, dober dan imunost; ZeRi - ugodna izbira dneva). Kitajska metafizika mi ponuja globlji vpogled v skrivnosti naravnega življenja - ki v resnici to niso skrivnosti, saj so nam vidne na vsakem koraku. Če jih vidiš, razumeš in upoštevaš, dejanja, dogodki in situacije postanejo razumljivi, s tem pa življenje nenadoma dobi smisel in postane mnogo bolj preprosto. 
Ko sem leta 2010 spoznala biodanzo, to je gibanje in ples ob glasbi s terapevtskimi učinki, je v moje življenje spet zavel nov veter in spoznala sem, da je ples s terapevtskimi učinki tisto, kar je poleg joge del mene in kar želim deliti z drugimi, saj ima moč, da spreminja življenja. Tako sem v letu 2017 zaključila mednarodno priznano izobraževanje za vaditeljico biodanze, v preteklih letih sem v Trzinu pod supervizijo kot del izobraževanja vodila skupino biodanze, trenutno pa vodim delavnice in vadbo biodanze. Ker obožujem otroke in so oni naša prihodnost, sem opravila tudi specializacijo biodanza za otroke in mladostnike. Prav posebno področje biodanze, ki me zanima, je tudi njena povezava s štirimi elementi, ki so del naše narave (ogenj, voda, zemlja in zrak) - zato imam opravljeno tudi specializacijo biodanza in štirje elementi. 
Še posebej pri svojem delu opazujem vzorce, navade in prepričanja, v katera se ujamemo in rečemo - tako pač je. Vendar ni vedno tako. Naša prepričanja vodijo naša življenja - mi sami smo dogovorni za svoje misli, prepričanja in na koncu za vsak korak v našem življenju. Če nismo zadovoljni - lahko tudi to na precej preprost način spremenimo in začnemo v življenju delati drugačne korake. Sama sem pot našla v tehniki Access Bars in Energoterapiji (tehnika energijske poravnave) - če se odločite za spremembo v življenju, se lahko pri meni naročite na tretma, saj sem leta 2018 postala tudi praktik Access Bars® metode ter Energoterapevt. 
Verjamem v vseživljenjsko učenje, zato se moja pot tu ne končuje. Vsak dan se izobražujem, vsak dan pridobivam nova znanja in modrosti. Tako lahko v društvu ponujam vedno nove vsebine, pisane na kožo vsakega izmed vas, ki se odloči za pozitivno spremembo v svojem življenju. Za vse, ki si želite od življenja nekaj več! 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now