top of page
Search

Kako ljubezen zdravi in kaj ima s tem Kung Fu Panda

Updated: Apr 24, 2021

Obožujem risanke! In animirane filme – jaz jim rečem kar risanke. Saj so narisani.. Prejšnji dan sem se odločila, da bom pogledala en film in sem si ogledala 3. del Kung Fu Pande.


Sporočilo filma sem razumela, vendar se me ni zelo globoko dotaknilo. Danes pa sem meditirala in med meditacijo globlje dojela to sporočilo. In me je presunilo, zato bi ga rada delila s teboj.


Morda poznaš reiki ali bioenergijo? Da, energija zdravi. Energija je vse okrog nas, v Indiji jo imenujejo prana, na Kitajskem či, lahko jo poimenujemo življenjska sila. Verjamem, da je to energija, ki ji nekateri rečejo bog. Sama jo poimenujem energija, svetloba ali ljubezen. Gre za različna poimenovanja, v resnici pa vsi govorimo o isti zadevi.


Med meditacijami velikokrat v telo pripeljem bleščeče belo svetlobo, ki napolni vsako celico. Najnovejše raziskave so potrdile, da je celična svetloba biofotonska svetloba. Bios v prevodu pomeni življenje, phos pa svetloba. Biofoton torej dobesedno pomeni življenjska svetloba. Celica, ki sveti s to svetlobo, je zdrava, sijoča in mlada. Celica, ki ne sveti, ugasne in umre. Tako pride do bolezni.


Celice, ki jih polnimo s svetlobo, z energijo, z ljubeznijo in z vrlinami, so mladostne, žive, sijoče in zdrave celice. In mi se lahko samozdravimo in se neprenehoma pomlajujemo.






Svetloba je energija ljubezni, je energija, ki vlada vesolju, ki preplavlja vso naravo in vsa živa bitja. Celo Zemljo in celo vesolje. Če si kdaj pogledal/a sliko Jezusa, kako odpira svoje srce in iz njega sije zlata svetloba, okrog glave pa ima svetniški sij, ki zlato žari – to je energija ljubezni.


Velikokrat se ljubezen zameša s čustvi, pa vendar gre v resnici za energijo. Kitajska tradicionalna medicina razlaga, da v naših notranjih organih lahko gojimo neprijetna čustva (strah, zaskrbljenost, žalost, jeza, sovraštvo, aroganca …) in jih s tem šibimo. Naše celice namreč tako izgubljajo svojo svetlobo, se starajo in umirajo. Lahko pa v notranjih organih gojimo vrline (hvaležnost, radost, spoštovanje, moč, pogum, mir, nežnost, prijaznost, stabilnost …) in s tem v celice in organe vnašamo svetlobo, sijaj, svežo energijo in ljubezen. Tako organi zasvetijo, zažarijo, so zdravi in mladi.


Naše celo telo se v sedmih letih pri ženskah oziroma osmih letih pri moških popolnoma prenovi – zamenja se vsaka celica v telesu.


Zato je zelo pomembno, kaj v vsakem trenutku vnašamo v svoje telo. Tako kot je pomembno, kaj jemo in pijemo (kaj vnašamo v svoje telo na fizični ravni), je pomembno tudi, kaj v telo vnašamo na energijski ravni – kaj gledamo, poslušamo, s kakšnimi ljudmi se družimo. Tudi naše misli, čustva, besede in dejanja v telesu ustvarjajo harmonijo, lahko pa jo rušijo. In zato je na drugi strani pomembno tudi, kakšne misli krepimo, kakšna čustva gojimo in kaj dajemo iz sebe, od sebe – kaj mislimo, kaj govorimo in kako delujemo. Vse to vpliva na proizvajanje novih celic in vsak trenutek se ustvarjajo nove celice, kar pomeni, da vsak trenutek ustvarjamo novega sebe.


Z gojenjem vrlin in ljubezni lahko ustvarjamo bleščečega, sijočega, zdravega sebe, lahko pa se kopamo v neprijetnih čustvih in dobesedno zalivamo svoje organe in celo telo z energijo, ki v nas duši življenje.






In kako je to povezano s Kung Fu Pando?


V tem animiranem filmu pande živijo v odročni vasici in so včasih poznale skrivnost či-ja, zlato žareče energije, ki seva prek njihovih rok. Vendar so to umetnost pozabile. Po, Kung Fu Panda, želi spoznati, kaj pomeni biti panda, in se odpravi v vasico, da se te umetnosti priuči, saj bo s tem lahko rešil svet. Naučil se je, da mora vsak postati on sam, da mora razviti samega sebe in svoje potenciale. Vsak od nas je namreč drugačen in vsak od nas ima drugačno poslanstvo. Ne moremo postati vsi enaki, saj se s tem uniči različnost naših potencialov, ki prispevajo k bogastvu raznolikosti. Šele ko to razumejo tudi vse pande v tej vasici in njeni obiskovalci, ponovno vsi odkrijejo svojo moč či-ja, ga aktivirajo, pomagajo Po-ju, ki tudi razvije silen či in s tem premaga nevarnost.


V meditaciji sem razumela, da je vsak od nas, tako kot vse pande in tudi drugi obiskovalci njihove vasice, že svetleče in žareče bitje. Samo spomniti se moramo, kako zažarimo, zasijemo, kako v nas, iz nas in prek nas žari ljubezen.



Če želiš tudi ti prebuditi svetlobo, ljubezen, energijo v sebi, te povabim v zdravilno meditacijo, ki sem jo pripravila zate in za naš planet: Zdravilna meditacija


Ljubezen ni čustvo, ki ga začutiš ob pravem partnerju. Ljubezen je energija, ki je vse okrog nas in v nas. Moramo si pustiti, da jo občutimo, začutimo in razširjamo. Res je, ko spoznamo osebo, ki nam je všeč, se zaljubimo, vendar pa moramo potem razviti odnos in gojiti ljubezen. Saj vemo, če gojimo neprijetna čustva, tudi zaljubljenost in ljubezen kaj hitro mineta. Na partnerja pa nas lahko vežejo naši notranji vzorci, primanjkljaji in navade, zato v odnosih vztrajamo.


Ne čakajmo in ne pričakujmo ljubezni od partnerja. Mi sami smo ljubezen, smo svetloba in energija!






Na kakšen način lahko prebujaš v sebi energijo, svetlobo, ljubezen?


Gojenje hvaležnosti v nas močno prebuja srečo, ljubezen, svetlobo. Redna meditacija prav tako. Tudi z gojenjem vrlin poskrbimo za to, da vsaka celica in celo telo zažarijo v svetlobi in ljubezni.


V skladu s kitajsko tradicionalno medicino vrline gojimo v naših notranjih organih, in sicer v posameznem organu naslednje vrline:


SRCE: radost, spoštovanje, samospoštovanje, veselje, samozavest, skromnost

VRANICA: iskrenost, odprtost, stabilnost, fleksibilnost, spontanost, sočutje, poštenost

PLJUČA: pogum, hvaležnost, moč, odpuščanje, spuščanje

LEDVICE: nežnost, mir, tišina, budnost

JETRA: prijaznost, dobrota, sodelovanje, potrpežljivost, odločnost, ustvarjalnost


Zelo učinkoviti so tudi zdravilni zvoki, s katerimi iz organov izpihamo neprijetna čustva in v njih vnesemo vrline, svežo energijo in svetlobo. Zelo preprosto se lahko v vsak organ tudi nasmehnemo in mu podarimo ljubečo naklonjenost.


Kot velikokrat slišimo – najprej moramo imeti radi sebe, da imamo šele potem lahko radi tudi druge.


Vendar se nam potem postavi vprašanje – kako pa imeti najprej rad samega sebe?


Tako, da v sebi razvijaš ljubezen. Gojiš hvaležnost. Krepiš vrline. Podarjaš svojim notranjim organom ljubečo naklonjenost in jim podariš nasmeh. Daš ljubečo naklonjenost celemu sebi. Ješ kvalitetno hrano, piješ kvalitetno pijačo, gledaš in poslušaš kvalitetne stvari. Si pozoren/na na to, da se družiš s pravimi ljudmi. Greš v naravo, gozd. Poglobljeno trebušno dihaš – podaljšuješ izdih ter pavzo med izdihom in vdihom. Redno skrbiš za svoje telo s tebi prijetno vadbo. Ohranjaš lepe in pozitivne misli. Še enkrat - gojiš hvaležnost. Za karkoli. Za malenkosti, lahko občutiš hvaležnost za sončen dan. Si odgovoren/na do sebe, poskrbiš zase in si podarjaš ljubečo naklonjenost.



Če želiš tudi ti prebuditi svetlobo, ljubezen, energijo v sebi, te povabim v zdravilno meditacijo, ki sem jo pripravila zate in za naš planet: Zdravilna meditacija



Hvala, ker si prebral/a članek do konca in upam, da ti je koristil!







Če želiš razvijati moč ljubezni ob moji podpori, te vabim na spletno vadbo Joge za dobro počutje ❤️ Spletna vadba.

Več o vadbi, kako poteka in kako se lahko prijaviš, si lahko prebereš na povezavi: Joga za dobro počutje ❤️ Spletna vadba





Za še globlje potovanje vase, krepitev notranje moči in nego ženske energije, da postaviš temelje za trdno zdravje in dobro počutje ter postaneš neusahljiv vir energije, te vabim k vpisu v Šolo Belih tigric - Prebuditev in nega ženske energije.

Več o šoli, kako poteka in kako se lahko prijaviš, si lahko prebereš na povezavi: Šola Belih tigric - Prebuditev in nega ženske energije





Naj vsak nov dan okrepi moč ljubezni v tebi!


Z ljubeznijo,


Mag. Mojca Tavčar

Dao vaditeljica in učiteljica Hatha joge





543 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page