top of page
Search

💞 V Društvu Pot srca tudi plešemo - TREBUŠNI PLES 💞

Si si vedno želela plesati, pa nekako ni bilo prave priložnosti, partner pa tudi ni bil nikoli najbolj navdušen nad plesnimi vajami?


Kako znano, kajne ... 😊


Trebušni ples je ples, primeren za vse ženske, ki si želimo plesati in izražati sebe, prebujati svojo senzualnost, ženskost in gracioznost. 💃


Vadba je sestavljena na način, da čim bolje začutimo svoje telo, ga spoznamo in se ga naučimo uporabljati. V procesu občutenja in spoznavanja telesa se prebujamo fizično, čustveno in čutno.


Za trebušni ples so značilne izolacije (gibi npr. samo z boki ali samo s prsnim košem ali rokami...), valoviti gibi (npr. snake arms) in odsekani gibi (npr. shimmy) ...


Za natačno in pravilno gibanje je potrebno razviti ustrezno mišično strukturo, zato nam vadba pomaga tudi pri pravilni telesni drži, kar lahko odpravi tudi pogoste bolečine v križu. Prepoznavati in uporabljati namreč začnemo mišice, ki jih prej sploh nismo poznale, poleg tega pa smo med vadbo ves čas pozorne na pravilno telesno držo in pravilno izvajanje gibov.

Ko izboljšujemo svojo fizično strukturo telesa in se gibamo z glasbo ter melodija v nas prebuja izraznost in čutnost, medtem ko nas ritem prizemljuje ter nas dela močne in odločne, postajamo bolj in bolj samozavestne in opolnomočene.


Postanimo najboljša verzija sebe in zasijmo z vsem svojim žarom! ✨✨💞💞💞✨





3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page