top of page
Search

Hvaležnost

Vrlina dneva ob polni luni ☺️🌕


HVALEŽNOST 🥰


Kolikokrat občutimo hvaležnost za vse, kar nam življenje ponuja in daje?


Naše življenje, zdravje, streho nad glavo, vso ljubezen, ki jo prejemamo, pa tudi denar, avto ... malokrat smo hvaležni za osnovne stvari, ki jih imamo za samoumevne. Ali pa si želimo stvari ali dejanj, ki jih prejemajo drugi okrog nas. Spregledamo pa, kaj prejemamo mi sami. In namesto hvaležnosti in radosti v srcu občutimo želje, hrepenenje in ljubosumje. In sami sebe blokiramo in stojimo na mestu. Zakaj? Ker želje, hrepenenje in ljubosumje ustvarjajo še več želja, še več hrepenenja in še več ljubosumja - vse to pa prinaša trpljenje in občutke nesreče. Vedno bolj smo neizpolnjeni in globoko v sebi nesrečni.


Včasih je težko, pa vendar, poskusimo vsak dan, za začetek, biti za par stvari hvaležni. Za to, da imamo kje spati, za srečne otroke, za ljubeče starše (na kakršenkoli način že izkazujejo svojo ljubezen), za nasmešek neznanca na ulici, za prijaznega prodajalca v trgovini, za tople jesenske sončne žarke, za lepoto šumečega listja ... karkoli.


Ko postanemo hvaležni za male stvari, krepimo vrlino hvaležnosti in v naše življenje prihaja vedno več stvari, za katere imamo priložnost biti hvaležni.


Zakon privlačnosti deluje v smeri, da enako privlači enako - torej bodo želje in hrepenenje prinašali še več tega, hvaležnost pa bo v naše življenje pripeljala še več priložnosti za občutke hvaležnosti.


💞Srečen nisi, ko imaš to, kar si želiš. Srečen si, ko si hvaležen za to, kar imaš. 💞


“Lahko se pritožujemo, ker imajo vrtnice trne ali pa se radostimo, ker imajo trni vrtnice.” ― Alphonse Karr, A Tour Round My Garden


Zanimivo, da se mi je misel o vrlini hvaležnosti zapisala ravno zdaj, ko smo že trdno zakorakali v jesen - po kitajskem koledarju se je obdobje jeseni energetsko pričelo že 7.8. - aktiven organ jeseni pa so PLJUČA in med vrlinami pljuč je tudi HVALEŽNOST. Kakšno na-ključje! 😃


✨💞💞💞✨





25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page