Search

Imaš prižgana prava stikala?

Updated: Aug 18, 2020

Danes sem stala pri odprti pipi in čakala na toplo vodo. Čakam in čakam, tople vode pa od nikjer. Ne zgodi se nič. Začela sem se že jeziti, zakaj danes nikakor ne priteče topla voda. In se spraševati, kaj se je zgodilo. Kaj je narobe? Kaj se je pokvarilo? Kje stvar ne funkcionira?


In ko se tako sprašujem, kar naenkrat opazim, da imam stikalo pipe nastavljeno na mrzlo vodo. Pričakovala sem toplo vodo in se celo jezila, zakaj ne priteče - jaz pa sploh nisem dala ukaza pipi, naj priteče topla voda! Ves čas sem imela stikalo na mrzli vodi.


Kot če bi želela prižgati luč v kuhinji in bi namesto stikala za kuhinjsko luč prižigala stikalo za luč v spalnici. In se čudila, zakaj ne deluje.


Si predstavljaš podobno situacijo v svojem življenju? Ko imaš stikalo prižgano za eno stvar, pričakuješ pa drugo. Kot je rekel Einstein, če delamo enake stvari, pričakujemo pa drugačne rezultate - to je definicija norosti.


In se najprej čudimo - kaj se dogaja?


Potem krivimo, kot jaz danes, zunanje okoliščine. Moja glava je bila polna misli. Je zmanjkalo tople vode? Se je pokvaril grelec? Morda ne dela pipa? Kje je vzrok za to, kar se dogaja ali se ne dogaja ali kakor se dogaja?


In se celo jezimo - kot jaz danes. Zakaj še ne priteče! Potrebujem toplo vodo!


Res je, nori smo, ko pričakujemo in se jezimo, ker ne dobimo želenega izida, hkrati pa imamo prižgano stikalo za drugačen rezultat.


Pa vendar to vsi počnemo. Pomotoma. Nezavedno. Sploh ne vemo za to.


In kaj se zgodi, ko premakneš stikalo na tisto, kar želiš?

Oziroma prižgeš pravo stikalo? Dobiš tisto, kar želiš ali potrebuješ.


Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


PrijavaKo sem danes premaknila stikalo na toplo vodo, je v nekaj sekundah pritekla topla voda.

Nič ni bilo narobe, nič ni bilo pokvarjeno, nič ni manjkalo. Samo stikalo je bilo zasukano v napačno smer - prižgano je bilo napačno stikalo.


In če si predstavljaš takšno situacijo v življenju, ko na primer pričakujemo in zahtevamo, da nas drugi spoštujejo, mi pa drugih ne spoštujemo. Kakšna norost je to!


Ali pa zahtevamo in pričakujemo, da so drugi prijazni do nas in se jezimo, zakaj da niso, zakaj so vsi nesramni. Pa se ob tem vprašamo - ali sem jaz prijazna do drugih? Ali imam prižgano pravo stikalo?


Morda želimo, da bi se dobro počutili v svojem telesu, a jemo slabo hrano, ne gremo na sprehod, si ne damo priložnosti za sprostitev in si ne vzamemo časa zase. Kako lahko potem pričakujemo, da nam bo naše telo dobro služilo? Naše telo je naš tempelj in moramo z njim tudi tako ravnati, da bo prijeten dom za našo dušo.


Ves svet je naše ogledalo - dobivamo, kar dajemo. Prejemamo, v kar vlagamo.


Pomembno je, da najprej jasno vemo, česa si želimo ali kaj potrebujemo, in potem tudi delujemo na način, ki to željo ali potrebo uresničuje.


Dragi moji, prižgimo prava stikala, delajmo prave stvari in si ustvarimo življenje, kot ga želimo živeti.


Prižgimo prava stikala in pričakujmo rezultate, ki jih ta stikala dajejo. Nato pa v teh želenih rezultatih uživajmo.


Napolnimo svoje življenje s prijaznostjo, spoštovanjem, hvaležnostjo, dobroto, srčnostjo. S svojim telesom ravnajmo kot s svetiščem. In vse to se nam bo vračalo. Prižgimo prava stikala in dobivajmo prave rezultate. Zakon privlačnosti deluje. Samo prižgati je potrebno prava stikala.


Vsak dan in vsak trenutek se odločamo, v katero smer bomo obrnili stikalo in pa katero stikalo bomo prižgali. Sami imamo moč, da se odločamo, ali bomo prižigali stikala za rezultate, ki jih želimo, ali pač ona druga, zaradi katerih se jezimo. In s tem pride tudi odgovornost - če imamo prižgana stikala, katerih rezultati nas jezijo, imamo tri možnosti:


1. lahko obrnemo stikalo v drugo smer,

2. lahko ugasnemo stikalo in prižgemo drugo stikalo,

3. lahko pa pustimo stikalo prižgano in sprejmemo posledice.


Od nas samih je odvisno, kako se bomo v vsaki situaciji odločili. Vsaka odločitev je prava in pravilna. Le sprejeti jo je treba ter nato prevzeti odgovornost - kar pomeni sprejeti rezultate izbrane odločitve.


Jaz sem danes preusmerila stikalo z mrzle na toplo vodo ter prižgala stikala za srčnost in ljubezen ter širok nasmeh. Ugasnila pa sem stikalo za nestrpnost.


In kaj sem prejela: toplo vodo, nasmehe neznancev, dva klica prijateljev, stisk roke, objem in srčno zahvalo za vadbo joge.


Si se že odločil/a, katera stikala boš ti danes preusmeril/a, ugasnil/a ali prižgal/a?Če si tudi ti želiš v svojem življenju prižgati druga stikala in želiš na pot osebne rasti stopiti ob moji podpori, te vabim, da se mi pridružiš na brezplačni vadbi joge v dnevih odprtih vrat od 31.8. do 3.9. :)


Urnik in več informacij, kaj te čaka na vadbi, si poglej na povezavi:

https://www.facebook.com/events/3245938188824181?event_time_id=3245938188824181


Vabljen/a, da se prijaviš do 28. avgusta, preko e-mail naslova: drustvopotsrca@gmail.com ali telefonske številke 041 821 401 ali na spletni strani: https://www.potsrca.si/prijava.


Pozdravček,


Mojca


Prijavi se na E-novičke in prejmi brezplačni video posnetek meditacije za prižig svetlobe v sebi!


Prijava

44 views0 comments

Recent Posts

See All
Društvo Pot Srca, Telefon: 041 821 401, E-pošta: drustvopotsrca@gmail.com
Davčna številka: 71172092, TRR: SI56 6100 0000 8116 919

© 2017, last update 9.2.2021 by Društvo Pot Srca

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now