top of page
Search

Vzroki za čustvovanje in kako spustiti čustva

Ali veš, kaj se zgodi z morjem, ko po njegovi gladini zdrsi ladja? Vzvalovi in vznemiri se, se razburka.. potem se počasi umiri in normalizira. Ponovno je gladina mirna in brez valov.


Vzroki za razburkanost in valovanje so različni - veter, ladja, trajekt..


In morje odreagira.


In potem se vrne v stanje umirjenosti in spokojnosti. Spusti, kar je bilo. In je spet mirno.

Pa pride nov veter, nova ladja. Nova reakcija. Pa spet mir in spokojnost.


Tako je tudi v naših življenjih.


Pride nekaj od zunaj, mi odreagiramo. Ponavadi pa se vedemo, kot da je ta občutek naš, ga držimo in se ga oklepamo, kot da smo to mi. Želimo, da postane del naše identitete.


Pozabimo, da je le reakcija na neko stvar, dogodek iz okolja in da v resnici ne pripada nam.

Včasih celo iščemo krivca za naše občutke in se oklepamo vloge žrtve. Morje ne išče krivca. Sprejme situacijo takšno, kot je, in pusti, da gre, ko odhaja.


Mi pa se oklepamo teh občutkov, iščemo vzroke, iščemo krivce. V resnici občutki ne pripadajo nam. Samo gredo mimo nas, mi pa jih občutimo.


Ta trenutek so tu. Naslednji trenutek jih morda ne bo več. Oklepanje preteklosti prinaša trpljenje. Spuščanje in življenje tukaj in sedaj pa prinaša svobodo, srečo in harmonijo.

Vse okrog nas in v nas je ljubezen. Je mir. Je sreča. Je harmonija. Občutimo tudi to, ker je stalno v nas in vse okrog nas. Dovolimo si to občutiti. Dovolimo si, da gredo kotički ustnic navzgor.


Da, dovolimo si. Samo dovolimo si, to je dovolj.


Bodimo najboljša verzija sebe in zasijmo z vsem svojim žarom! ✨✨💞💞💞✨

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page